Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencimiz Uluslararası Afiş Yarışmasında Dünya Üçüncüsü Oldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Adnan Kahveci Vakfı’nın işbirliği ile gerçekleştirilen “Sıfır Atık” konulu Uluslararası Afiş Yarışması ve Sergisi Projesi”’ne. 67 ülkeden 1317 katılımcının 2407 tasarım gönderdiği yarışmada, 21 Kişilik Profesyonel Uluslararası Jürinin Değerlendirmesi Sonucunda Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencilerimiz ödüle layık bulundu.

2407 afiş tasarımı arasından 100 afiş tasarımı çalışması finalist oldu. İlk 10 da yer alan afiş tasarımı ödül alırken diğer 90 afiş tasarımı sergilemeye layık bulundu. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 3. Sınıf Lisans  Öğrencilerimizden Mine Kıyamçiçek Dünya 3. lüğü, 4. Sınıf Lisans  Öğrencilerimizden Turhan Eşit 10. luk kazandı. Ayrıca Lisans öğrencilerimizden yine Mine Kıyamçiçek, Elif Beyza Albayrak, Onur Altun ve  Sanatta ve Tasarım Yüksek Lisans öğrencimiz Taner Türkel  ile Grafik Bölümü ve Grafik yüksek lisans eski mezun öğrencilerimizden Mustafa İpek, Resul Ay, İlhamı Diksoy Sergileme Ödülüne layık görülmüşlerdir. Öğrencilerimizin bu başarısı, ödül alan öğrencilerimiz başta olmak üzere bölüm öğretim elemanlarını da gururlandırdı ve sevindirdi.

“Sıfır Atık” konulu Uluslararası Afiş Yarışması” ile Dünya’nın farklı ülkelerinde sosyal içerikli konularda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen birçok uluslararası yarışmanın ertelendiği veya iptal edildiği; yarışmaya katılım süresinin sınırlı olduğu ve salgın hastalık sürecinin yaşandığı bir dönemde olunmasına rağmen; yarışmaya aralarında akademisyenlerin, profesyonel tasarımcıların, doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencilerinin de olduğu tasarımcılar tarafından bu oranda bir katılımın olması, Türkiye’ye,  Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesine, Adnan Kahveci Vakfı’na ve jüri üyelerine duyulan güveni göstermektedir. Bu yarışma ile Türkiye ve Üniversitemiz GSF’i, uluslararası düzeyde Dünya’da sayıları çok az olan bu tarz yarışmaları başarıyla yerine getirebilme, sonuçlandırma ve etkisini yaygınlaştırabilme kabiliyetine sahip olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Öğrencilerimiz başta olmak üzere emeği geçen tüm akademisyen hocalarımızı tebrik ediyoruz.

Son Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2020, Cuma