Hindistan’ın Vadodara Şehrinde Düzenlenen “Nothing İs as İt Seems” İsimli Seramik Sempozyumuna Öğretim Üyelerimiz Davetli Sanatçı Olarak Katılmıştır.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik ve Cam Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Oya Aşan Yüksel ve Doç. İsmet Yüksel Hindistan’ın Vadodara şehrinde bulunan Uttarayan Sanat Müzesi Vakfında 1-15 Aralık 2019 tarihleri arasında düzenlenen  uluslararası “ Nothing is as it seems” isimli seramik sempozyumuna katılarak  üniversitemizi temsil etmişlerdir. Sempozyuma Rusya, Hindistan, Türkiye, Güney Kore ve Brezilya olmak üzere 5 farklı ülkeden 17 sanatçı ve akademisyen katılmıştır. Sempozyum kapsamında raku, saggar, lüster ve bakır matı pişirimleri yapılmıştır. Ayrıca kağıt fırın inşa edilerek alternatif pişirim teknikleri uygulanmıştır. Her sanatçının kendi kültürünü ve sanatsal işlerinin tanıldığı sunumlara da sempozyum kapsamında yer verilmiştir. 15 günlük sempozyum süresi boyunca her sanatçının tasarlamış olduğu kendi kültürünü yansıtan seramik kaselerden oluşan anıt heykelin müze bahçesinde kalıcı olarak sergilenmesi sağlanmıştır. Sempozyum sonunda üretilmiş olan eserler sempozyum kapanış sergisinde sanat severlerle buluşmuştur.

Son Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2019, Salı