Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 4. Sınıf Öğrencileri Akdeniz Üniversitesinde 16. Grafik Tasarım Ürünleri Sergisi Açtı

GSF. Görsel İletişim Tasarımı 4. Sınıf Öğrencilerinin mezuniyet çalışmalarından oluşan 16. Grafik Tasarım Ürünleri Sergisi 15 Nisan 2019 tarihinde Akdeniz Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda açıldı. 15-20 Nisan 2019 tarihleri arasında açık kalacak olan sergide yer alan tasarımlar ev sahibi idari yönetim ve öğretim elemanlarınca beğeniyle karşılandı. Etkinlik kapsamında ayrıca bölümümüz öğretim üyeleri Prof. Dr. Levent Mercin “Afiş Tasarımında Yerel Kodlar”, Dr. Öğr. Üyesi Eren Evin Kılıçkaya Boğ “Bulunmuş Objeler Kullanılarak Oluşturulan Tipografi Örnekleri Üzerine Bir Değerlendirme” ve öğretim elemanı Öğr. Gör. Mehmet Pehlivan “Ambalajda  Temel Tasarım” başlıklı konularda birer konferans gerçekleştirdiler. Konferansta bir araya gelen  Akdeniz Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Bölümü öğrenci ve öğretim elemanları ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri bilgi sahibi olurken, açılan sergide yer alan tasarımlar sayesinde de farklı konulardaki projeler hakkında bilgi edindiler. Akdeniz Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar’ın önerisiyle önümüzdeki yıllarda birlikte etkinlikler gerçekleştirme konusunda fikir birliğine varıldı. Sergide tasarımlarını sunan öğrencilerimiz, gelen olumlu dönütler ve yapıcı eleştiriler sayesinde özgüvenlerinin ve motivasyonlarının arttığını belirttiler. Her yıl farklı bir şehir ve üniversitede gerçekleştirilen bu tür sergilerin, diğer üniversite öğrenci ve öğretim elemanlarıyla bilgi alışverişini sağlaması, gelen dönütlere, eleştirilere ve görüşlere göre öğrencilerin tasarımlarını geliştirmesi, Türkiye’deki diğer üniversitelere göre alınan eğitimin düzeyinin ne olduğunun anlaşılması ve karşılaştırma yapılabilmesi, oradaki öğrencilerin neler yaptıklarının yerinde izlenebilmesi açısından son derece önemli olduğu anlaşıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2019, Perşembe