Üniversitemiz Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Bir İlki Gerçekleştirdi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü kurumsallaşma adına bir ilki gerçekleştirdi. GİTB, kuruluşu çok yeni olmasına rağmen bugüne kadar mezun ettiği öğrenciler arasından Dünya’nın ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinde eğitim camiasının bir neferi olarak çalışan akademisyenleri bir araya getirdi. Bu bir araya gelme durumu “Buluşma” adı altında gerçekleştirilen uluslararası katılımlı bir sergi ile gerçekleşti.

Sergide Üniversitemiz Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Mezunu olan ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde, ayrıca Yurtdışında görev yapan akademisyenler ile bölümde görev yapan öğretim elemanlarının eserleri yer aldı. Sergi 24 Kasım Öğretmenler günü Cumartesi gününe rastladığı için 23 Kasım 2018 gerçekleştirildi.

Sergi açılış töreninde Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Eren Evin KILIÇKAYA BOĞ, “henüz 14 yıldır mezun veren ancak geldiğimiz noktada mezun ettiğimiz öğrencilerden 50’sinin Akademisyen olarak görev yapıyor olması Bölüm hocaları olarak bizlere gurur vermektedir” dedi. Ayrıca bu sergiyi hem onları unutmadığımızı göstermek hem de üniversitelerine karşı aidiyet duygusunu geliştirmek ve eğitim camiasının birer neferi olarak 24 Kasım Öğretmenler Gününü hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla düzenlediklerini ifade etti.

Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent MERCİN ise bu tablonun verdikleri eğitimin bir yansıması olduğunu belirtti. Ayrıca özellikle eğitim ve öğretim kavramlarına vurgu yaptı. Üniversitelerde genellikle öğretim yapıldığını ancak eğitimin eksik kaldığını belirtti. Öğretilenlerin, bireyin günlük yaşamında nasıl kullanılabileceği, hangi problemleri çözebileceği noktasında verilen eğitimin eksik kaldığını ifade eti. Ayrıca eğitimin sadece mesleki bilgileri öğretmek değil, iyi insan, iyi vatandaş ve sorumluluk sahibi olmayı, vefa duygusu olan, empati yapabilen ve eleştirel düşünen bireyler yetiştirmeyi de öğretmesi gerektiğini ifade etti.

Sergi açılışında bu okulun ilk mezunlarından olan ve halen KDPÜ GSF Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde öğretim elemanı olarak görev yapan Öğr. Gör. Ceyda BAYRAKTAR ve Öğr. Gör. Figen YAVUZ, bu okulun mezunu olmaktan ve burada görev yapmaktan eğitim aldıkları hocalarla birlikte aynı çaltı altında çalışıyor olmaktan gurur duyduklarını belirttiler.

Bu açıklamalardan sonra, öğrencilerine kendisini adamış, onların yetişmesi için gece gündüz çalışmış, hatta bunun için akademik ilerlemesini dahi feda etmiş emekli hocalarımızdan Mahmut AYHAN kürsüye davet edildi. Ayhan, hatırlanmanın kendisini çok duygulandırdığını, burada olmanın kendisine büyük bir mutluluk verdiği belirtti. Ayhan, yola çıktıklarında çok iptidai şartlarda çalıştıklarını, ancak bıkmadan ve yorulmadan gayret ettiklerini ve bir gün Türkiye’nin her yerinde bir DPÜ’lü olacağına inandıklarını ve bugün bunun hemen hemen gerçekleştiğini ifade etti. Türkiye’nin birçok şehrinde öğrencilerimizin akademisyen, sanat yönetmeni, öğretmen, Çizgi film sanatçısı (animatör) veya TV kanallarında grafiker olarak çalıştığını söyleyerek katkısı olan herkese teşekkür etti.

Sergi açılışı sonrası hem günün anlamını kalıcı kılmak hem de bu sergide sergilenen eserler için harcanan kağıtlardan dolayı doğaya verilen zararın telafi için okulun bahçesine 2 adet mavi ladin fidanı dikildi.

Prof. Dr. Levent MERCİN
Dr. Öğr. Üyesi Eren Evin Kılıçkaya BOĞ