Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencilerinden Önemli Bir Başarı Daha

GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN ÖNEMLİ BİR BAŞARI DAHA

Hemen hemen her yıl farklı kategori, konu ve özgünlükleri ile hem ulusal hem de uluslararası çok önemli yarışma ve etkinliklere katılan KDÜ. GSF. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, katıldığı bu yarışma ve etkinliklerden elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekledi.

KDPÜ GSF. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinden İsmail Gülmen ve Tuğçe Yılmaz’ın, Dr. Öğr. Üyesi Eren Evin Kılıçkaya Boğ ve Öğr. Gör. Ceyda Bayrakdar danışmanlığında yürütülen Tipografi 3 dersi kapsamında uygulama projesi olarak çalıştırdıkları afiş tasarımları, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünün düzenlediği Uluslararası Kaligrafi ve Tipografi etkinliği kapsamındaki “Yarının ustaları” çağrılı afiş sergisine, yüzlerce öğrencinin katıldığı tasarımları arasından seçilerek sergilenmeye değer bulundu.

Amacı, özünde evrensel bir hümanizm ve sevgi anlayışı yatan “Yunus Emre” felsefesini, kavramsal olarak ele alıp, özgün grafik tasarımlar üretmek ve yeni nesli bu köklü felsefeyle buluşturmak olan sergiye, Türkiye’deki grafik ve görsel iletişim tasarımı eğitim veren tüm üniversitelerin öğrencileri davet edilmiştir. Gelen tasarımlar, seçici kurul (jüri) tarafından değerlendirilmiştir. Değerlendirme neticesinde seçilen tasarımlardan oluşan ve aralarında öğrencilerimizin tasarımlarının da bulunduğu sergi 6-16 Kasım 2018 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi galerilerinde sergilenecektir. Ayrıca bu yıl 10.cusu düzenlenen önemli etkinlik kapsamında, bölümümüzden iki öğrenci de gerçekleştirilen çalıştaylara misafir öğrenci statüsünde davet edilmişlerdir. Öğrencilerimizi ve dersi yürüten, öğrencilerimizin bu etkinliğe katılımlarını teşvik ederek cesaret veren öğretim elemanlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Prof. Dr. Levent MERCİN  (Bölüm. Baş.)
Dr.Öğr.Üyesi Eren Evin KILIÇKAYA BOĞ (Bölüm Bşk. Yrd.)

Tuğçe YILMAZ

İsmail GÜLMEN