14-15 Mayıs 2018 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen “Milli Ulaşım Araçları Tasarım Yarışması Türkiye Sergisi açıldı. Sergi açılışına Mili Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı eski bakanımız Fatma Şahin katıldı. Sergi açlışından önce dereceye giren öğrencilere ödül verilirken yarışmanın jüri üyelerine de şilt takdim edildi. Doç. Dr. Levent Mercin jüri üyesi olarak görev aldığı bu törende şiltini aldı. Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Türkiye Belediyeler Birliğince düzenlenen yarışmada, öğrencilerin millî otomobil, millî kara toplu taşıma ulaşım aracı, millî raylı taşıma ulaşım aracı, millî hava ulaşım aracı, millî deniz ulaşım aracı tasarımları yarışması Türkiye genelinde okuyan Temel Eğitimideki tüm öğrencileri kapsadı. Yarışmada, öğrencilerden yaşadıkları bölgedeki ulaşım sorunlarına çözüm getiren, var olan veya olmayan alternatif ulaşım araçları ve sistemleri ile toplu taşımaya yeni bakış açısı geliştiren millî ulaşım teknolojilerine yönelik bir tasarım çizmeleri ve ayrıca tasarımlarını marka, logo ve slogan ile ifade etmeleri beklendi. Sergide 100 tasarım sergilendi.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2018, Cuma