İki Atölye Bir Sergide Buluştu

İki Atölye Bir Sergide Buluştu...

Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Yazkaç ve Dr.Öğr.Gör. Murat Ateşli’nin Resim Bölümü birinci öğretim, 3.sınıf Resim IV Dersini alan atölye öğrencilerinin eserlerinden oluşan karma sergi 18 Nisan Frigya Sergi Salonunda açıldı.Açılışta Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Altuncu,Dekan Yar.Doç.Dr.Keriman Pekkan,öğretim üyeleri ,öğrenciler ve misafirler yer aldı.

Açılış konuşmasında Dekan Prof.Dr.Ahmet ALTUNCU ; ‘Emeği geçen hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ederek teşekkür etti.Dr.Öğr.Gör.Murat Ateşli sergi hakkında;‘23 farklı öğrencinin 23 farklı tarzla, kendi özgün konu ve araştırmalarının sonucunda dönem boyu çalışarak ortaya koydukları yeni biçim ve tarz ile ortaya koydukları 47 adet eser bu sergide yer alıyor.’ Tuval üzerine yağlı boya ve akrilikten ve karışık tekniklerden oluşan bu resimlerde ağırlıklı olarak günlük yaşamdan ve kentten kesitler,doğa ve portre çalışmaları dikkat çekiyor.’

Dr. Öğr. Üyesi Pınar Yazkaç ise; ‘Ortak atölye sergilerinin dönem sonu sergisinin açılmasında büyük yarar gördüğünü öğrencileri olumlu yönde motive ettiğini vurguladı.Öğrenciler bu güncel konularda ise kendi özgün deneyimlerini ve algılarını yansıttılar. Araştırma konularını kendileri buldular ve içlerinden gelen o samimi duygu ve düşünceleri tuvale yansıtmaya çalıştılar. Bu sergide yer alan resimler için 4  aylık bir sürede ortaya çıkan işler diyebiliriz.”şeklinde ifade etti.

Son Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2018, Pazartesi