“18 Mart‘tan 2018‘e Çanakkale Zaferi“ Konulu Afiş Sergisi ve Ödül Töreni

Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanlığı tarafından düzenlenen ve dördüncü sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü ve Şehitlerimizi Anma Günü dolayısıyla “18 Mart’dan 2018”e sloganı ile Afiş Tasarımı Sergisi açılışı ve bu kapsamda yapılan yarışmanın ödül töreni gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi fuaye alanında açılan “18 Mart’tan 2018”’e konulu afiş tasarımı yarışmasında 45 Öğrencinin 67 çalışması yer aldı. Aynı zamanda yine öğretim elemanlarımızın eşliğinde öğrencilerin yapmış oldukları afişlerle kaplı 3 m. Yüksekliğinde Çanakkale Abide Anıtı da katılımcıların beğenisine sunuldu. Sözkonusu Abide, farkındalık oluşturmak ve Çanakkale Şehitlerimizi unutturmamak için bu alana kalıcı olarak yerleştirldi.

Sergide, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Levent Mercin, Sosyal Sorumluluk Projeler Birimi Sorumlusu ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman ŞAN ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Altuncu günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yaptılar.

“18 Mart’tan 2018”’e, Çanakkale Zaferinin 103.yıl dönümü anısına düzenlenen afiş yarışması 1.si Betül Güzel olurken ödülünü Prof. Dr. Ahmet Altuncu’dan aldı. Yarışmanın ikinciliğini Cansu Sezgin kazanırken ödülünü Prof. Dr. Osman Şandan, Üçüncülük ödülünü Gizem Şirin alırken ödülünü  Doç. Dr. Keriman Pekkan’dan, Dördüncülüğü Buse Nur Poyraz öğrencimiz kazanırken  ödülünü Doç. Dr. Levent MERCİN den, Beşincilik ödülünü Ayşe Saygılı alırken ödülünü Doktor Öğretim Üyesi Pınar YAZKAÇ’dan teslim aldı. Programın sonunda sergiye katılanlara O günleri anlamak ve hissetmek için kalevani içerisinde üzüm hoşafı ve bayat ekmek ikramında bulunuldu. İlkokul öğrencilerinin de ziyaret ettiği sergi, özellikle Üniversite öğrencileri başta olmak katılan tüm izleyicilere Çanakkale Şehitlerimizi hatırlattı, Şehitlerimizin unuttulmadığını gösterdi ve bu ruhu geleceğe taşıma adına önemli bir misyonu yerine getirdi. Serginin ve yarışmanın gerçekleştirilmesinde başta GSF dekanlığı, Görsel iletişim Tasarımı Bölüm Başkanlığı, Sosyal Sorumluluk Projeler Birimi ve Kehribar Gıda’ya teşekkür edildi. Sergi 28 tarihine kadar açık kalacaktır.

ÖDÜL ALAN AFİŞ TASARIMLARI

1.Betül GÜZEL