“Geçmişten Günümüze Tarihi Tavşanlı Evleri“ Proje Sergisi Tavşanlı’da Açıldı.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TARİHİ TAVŞANLI     EVLERİ   PROJE SERGİSİ TAVŞANLI’DA AÇILDI….

"GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TARİHİ TAVŞANLI     EVLERİ"  Karma Resim sergisi 24 kasım Öğretmenler Günü  münasebetiyle; Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nün Tavşanlı Belediyesinin destek ve  himayeleri ile ortak işbirliği içinde hazırlamış oldukları 80 adet eserden oluşan karma sergiye ilgi büyüktü. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Altuncu’nun tensipleriyle ,Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa,Tavşanlı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Özden,DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Bülent Çırık ve DPÜ Rektörü Prof.Dr.Remzi Gören’nin katılımlarıyla  ile açılışı gerçekleşen sergi öğretmenlerin ve öğrencilerin katılımıyla büyük ilgi gördü.

Projenin Amacı:
           Projenin amacını Güzel Sanatlar Fakültesi  Dekan Yardımcısı  Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç şöyle açıkladı  ; ‘Bu  tablolar vasıtasıyla kalıcı eserler bırakmak ve Tavşanlı ilçesine özel  bir resim koleksiyonu oluşturmayı amaçladık. Projemizde resim bölümü öğrencilerimizin yaşadıkları  şehre; daha bilinçli bakmayı, tarihi, doğal, sosyal ve kültürel güzelliklerinin farkına varabilmesini amaçladık. Yaşadıkları coğrafyanın tüm değerlerinin farkında olan çevre, tarih ve doğa bilincini içinde yaşayan bu değerlerin farkında olan bir genç nesil arzusundan yola çıktık. Böylece; genç kuşağın yaşadığı şehrin tarihi ve doğal güzelliklerinin farkına varması sağlanacaktır.Bu projeyle ;Kültürel Varlıklarımızın ve  Değerlerimizin Korunması  kapsamında Tavşanlı  ilçesinin;  folklorik ,doğal,tarihi dokuları resmedilmiş olacaktır. Projemizde; birlik ve beraberlik duygularını, hep birlikte bir sorumluluğu paylaşmayı, aynı hedefe doğru güzel işler üretebilmeyi amaçladık. Bu projeyle sanatın evrensel bir dil taşıdığını ortak kardeşliğin ve barışın dili olduğunu anlatmaya çalıştık.
Ahmet YAKUPOĞLU ve  Abdullah TAKTAK  unutulmadı…
          Amacımız; Hem  İstanbul‘da yetişmiş ve Kütahya için çok değerli hizmetlerde bulunmuş Ressam, Neyzen, Minyatürist, Ahmet Yakupoğlu’nun ekolünden giderek hem de ;Abdullah TAKTAK ‘ın tarzınıda yakından inceleyerek bir senteze varmaktır. Tavşanlının doğal ve tarihi  güzelliklerini tuvale aktarmaktır. Bu vasıtayla Ahmet Yakupoğlu’nun izinden giderek Abdullah TAKTAK’ıda  daha iyi tanıtmak; sanatını, felsefesini, taşıdığı  değerleri gençlerimize aşılamaktır ve Tavşanlılı bu değerli fakat mütevazi kişiliğin adını unutturmamaktır.
         Güzellikleri görme yetisinin tüm insanlarda var olduğunu ancak bunun işlenmesi ve sanat eğitimi yoluyla disipline edilmesi gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. Ortam sağlandığında, gerekli malzemeler ve koşullar sağlandığında inanıyoruz ki evlatlarımızın her biri bir Ahmet YAKUPOĞLU bir Abdullah TAKTAK olur.’
          Proje Koordinatörü Yrd. Doç.Dr. Pınar YAZKAÇ’ın   başkanlığında Resim Bölümü 2. ve 3. Sınıf öğrencileri ile birlikte hazırladıkları yağlıboya resimlerinden oluşan 80 adet resim yaşayan kültürel mirasımız ve değerlerimizin kayıt altına alınarak korunması ve unutulmamasını sağlamak amaçlanmıştır .Böylece; genç kuşağın yaşadığı şehrin tarihi ve doğal güzelliklerinin farkına varması sağlanacaktır.Bu projeyle ;Kültürel Varlıklarımızın ve  Değerlerimizin Korunması  kapsamında Tavşanlı  ilçesinin;  folklorik ,doğal,tarihi dokuları resmedilmiş olacağı düşünülmüştür.  Projemizde; birlik ve beraberlik duygularını, hep birlikte bir sorumluluğu paylaşmayı, aynı hedefe doğru güzel işler üretebilmeyi amaçladık. Bu projeyle sanatın evrensel bir dil taşıdığını ortak kardeşliğin ve barışın dili olduğunu anlatmaya çalıştık.

Projenin Katkıları;
           Ayrıca Projemiz; kentlerin özgün kimliklerinin devamlılığının sağlanmasında, kentlerde yaşanan sosyal, fiziksel ve kültürel erozyonun önlenmesinde, kendini yaşadığı kente ait hisseden bireylerin oluşmasında ve kültürel mirasın yeni nesillere aktarılması amacını da taşımaktadır.
          Bu amaç çerçevesinde; öncelikle Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinin  eski tarihi otantik bozulmamış  doğal ve tarihi güzelliklerini resmederek ,ilçemizi gezerek gözlemlerde bulunarak doğal,tarihi ve folklorik  güzelliklerini değerlerini kalıcı bir eser haline getirmeyi hedefledik.
          Belediyeler bir şehrin kimliğinin korunmasında ve  hayata tekrar kavuşabilmesinde en önemli adımları atacak çok önemli mercilerdir. Gerçekçi ve somut hedefleri yakalayabilmek için bu proje kapsamında önemli bir proje ortaklığını beraber paylaşmayı amaç edindik.

Son Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2018, Perşembe