Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi “Akademik Teşvik Puan” Sıralamasında Türkiye’deki Güzel Sanatlar Fakülteleri Sıralamasında İkinci Oldu

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ “AKADEMİK TEŞVİK PUAN” SIRALAMASINDA TÜRKİYE’DEKİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTELERİ SIRALAMASINDA İKİNCİ OLDU

Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması [DÜS] 2017,  ilk olarak 2016 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Engin KARADAĞ ve Prof. Dr. Cemil YÜCEL tarafından geliştirildi. DÜS’ün temel amacı, devlet üniversitelerini ve fakültelerini akademik teşvik puanlarını temel alarak sıralayarak Türk üniversite sistemine farklı bir veri kaynağı sağlamaktır. Osmangazi üniversitesinin yapmış olduğu araştırma sonucunda Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi 2.sırada yer aldı. Daha önce de farklı araştırma kurumları tarafından yapılan araştırmada da iknici sırada yer alan Fakültemiz, yaptığı akademik yayınlar, kültürel ve sanatsal etkinlikler sayesinde adından söz ettirmeye devam etti.  Toplam akademisyen sayısına göre katkının tabana yayılmadığı, ancak bireysel anlamda gösterilen çaba ve alınan puanların Fakültemizi ikinciliğe taşıdığı görüldü.  Kaynak (Erişim Tarihi: 17.03.2017)

Son Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2017, Perşembe