“Frig Vadisi’ne Sanat Yoluyla Dokunmak” İsimli Sergi

Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde Yrd. Doç Selma ŞAHİN ‘in yürütücülüğünde, Doç. Dr. Selda MANT MENAY, Öğr. Grv. Mehmet PEHLİVAN  ve 29 lisans -yüksek lisans öğrencisinin katkıları ile Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında “FRİG VADİSİ’NE SANAT YOLUYLA DOKUNMAK” adlı proje gerçekleştirilmiştir. “ İKİNCİ KAPADOKYA: FRİG VADİSİ” olarak bilinen bu gizemli bölge, Kütahya- Eskişehir- Afyon bölgesinde yer almaktadır. Frig Vadisi; tarihi, doğal ve kültürel kaynağa sahip olmasına rağmen, “Kapadokya” ile kıyaslandığında daha fazla tanıtıma ihtiyacı olduğu görülmüştür.  Resim ve Baskı Sanatının çeşitli teknik uygulamaları ile bu gizemli bölgeyi keşfetmek , sanat yoluyla tanıtımına katkıda bulunmak temel amaçtır.

Son Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2016, Salı