Görsel İletişim Tasarımı Öğr. Elemanı ve Öğrencilerimizden Önemli Başarı

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI ÖĞRETİM ELEMANI VE ÖĞRENCİLERİMİZDEN ÖNEMLİ BAŞARI

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile 25-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen 1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumu kapsamında “Kent Estetiği” konulu sosyal içerikli ve ödüllü Uluslararası katılımlı afiş tasarımı yarışması gerçekleştirilmiştir. Uluslararası afiş yarışmasının amacı “Kent Estetiği” konusunda afiş tasarımları ile farkındalık yaratmak ve alana yeni ürünler kazandırmaktı. Düzenlenen bu etkinlikte, Türkiye, Amerika, Kore, İsrail, Ekvador, İran, Meksika, Makedonya, İsviçre ve İtalya olmak üzere 10 farklı ülkeden, Ali Seylan, Ali Tomak, Ayşegül İzer, Didem Çatal, Doğan Aslan, Hatice Öz Pektaş, Levent Mercin, Ali Can Metin, Savaş Çekiç, Selçuk Öziş, Tarık Yazar, Uğur Atan, Yusuf Keş,’dan Alice Drueding, Elizabeth Resnick, Luba Lukova, Byoung IL Sun, Christopher Scott, Yossi Lemel, Darius Allahyari, Mario Fuentes, Elmer Sosa, Laze Tripkov, Mehdi Saedi, Parisa Tashakori, Rene Wanner, Sergio Olivetti olmak üzere toplamda 27 tane jüri üyesi görev almıştır.
Bu etkinlik kapsamında Dumlupınar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışan Yüksek Lisans Öğrencimiz Resul Ay, hazırladığı afiş tasarımı ile (Görsel 1) 925 adet afişin içinden 4. Olarak dereceye girerek mansiyon ödülü kazanmıştır.
Bunun yanında Yüksek Lisans öğrencilerimizden İlhami Diksoy, Semih Oduncu, Lisans öğrencilerimizden Uğur Yıldız, Mustafa Bozdemir ve Hakan Ömer Balmumu ilk 100 afişe girerek, sergilenmeye hak kazanmışlardır. Bölüm Başkanı Doç. Dr. Levent Mercin, Üniversitemiz adına elde edilen bu başarılarından dolayı öğrencileri kutladığını ve kendilerine teşekkür ettiğini belirtti.

Görsel 1. (Derece alan afiş çalışması)
Irregular Urbanization / Çarpık Kentleşme.

İlhami Diksoy

Uğur Yıldız