“Cennetten“ Nurhan Gezen Resim Sergisi

YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ  NURHAN GEZEN'İN CENNETTEN ADLI KİŞİSEL RESİM SERGİSİ AÇILDI…

Merhum ressam Ahmet YAKUPOĞLU'nun talebesi ressam Nurhan GEZEN'in "Cennetten..." adını verdiği kişisel resim sergisi, önceki gün Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Frigya sergi  salonunda açıldı..Halen Dümlupınar Üniversitesi Resim Bölümü Bileşik Sanatlar Yüksek Lisans öğrencisi olarak devam eden Nurhan Gezenin  Danışmanı olarak serginin açılış konuşmasını Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Pınar Yazkaç yaptı. Açılışa Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Kutso Başkanı Nafi Güral, Vali Yardımcısı Arif Yalçın, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Altuncu, Ak Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, KAGİK Derneği Başkanı Aylin Girgin Oğuz, Kütav Başkanı Adil Özkan, Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Mustafa Kemal Altınsoy başta olmak üzere ilin idari ve mülki amirleri, sanatseverler, ressam Nurhan Gezen'in yakınları ve Geleneksel Türk El Sanatlarını Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri  ile çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Sergi ile ilgili olarak Yeni Kütahya'ya konuşan Nurhan Gezen şunları söyledi : Kütahya aşığı, memleket sevdalısı derviş meşrep bir ressam olan büyük üstadımız merhum ressam Ahmet Yakupoğlu'nun öğrencisi olarak kendisinden öğrendiklerimle elimden geldiğince onun ekolünü ve değerlerini yaşatmak için çalışıyorum. Bu gayretimde bana destek veren ve beni bu yolda teşvik eden her zaman yanımda olan  bir Yakupoğlu aşığı sayın hocam Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Pınar YAZKAÇ başta olmak üzere, yardımlarını ve desteğini her daim hissettiren sevgili eşim Onur GEZEN'e, onlara ayırmam gereken vakitlerde çoğu zaman beni resim yaparken sabır ile bekleyen çocuklarıma ve anneme sonsuz teşekkürlerimi sunarım.Bu serginin açılmasında bana sonuna kadar destek olan Sayın Rektörüm Prof. Dr. Remzi Gören'e ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanım Prof. Dr. Ahmet Altuncu'ya da teşekkür etti.

Ressam Nurhan Gezen'in fırçasından çıkan 60 adet  birbirinden güzel nadide eser görülmeye değer. Üniversite, sanayi,  siyaset, sosyal ve kültürel cemiyet hayatının önde gelen şahsiyetlerini  birleştiren bu sergi, ressamın özellikle tabiat ve su üzerine çalıştığı eserleri ile izleyenleri büyüledi.

“Cennetten“ Nurhan Gezen Resim Sergisi
Etkinlik Tarihleri 12 - 19 Mayıs 2017, Cuma    |    Saat :17:00 - 17:30
Etkinlik Yeri GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ FRİGYA SEGİ SALONU
Etkinlik Türü Sergi
Etkinlik Sahibi T.C. Dumlupınar Üniversitesi
18 Mayıs 2017, Perşembe / 24 defa okundu.